Skip to content
  • HIRSIKARTANO

    Hirsikartano on maailman suurin hirsirakenteinen palvelukoti. 

    Se tarjoaa 54 ikäihmiselle kodin ja ympärivuorokautiset hoiva- ja hoitopalvelut. 

HIRSIKARTANO

Pudasjärvellä omat hirsiset rakennuksensa saivat ensin pienet lapset, sitten koululaiset ja nyt viimeksi ikäihmiset. 54 tehostettua palveluasumista tarvitsevaa ikäihmistä pääsi vuoden 2016 viimeisinä päivinä muuttamaan Hirsikartanoon, maailman suurimpaan hirsirakenteiseen palvelutaloon keskustan lähelle. Modernin tummaksi sävytetty, yhteen kerrokseen rakennettu Hirsikartano käy mielenkiintoista arkkitehtonista vuoropuhelua vieressä olevien niin ikään modernien mutta vaaleasävyisten hirsisten vuokratalojen kanssa. 

Omien kylpyhuoneellisten yhden tai kahdenhengen huoneidensa lisäksi asukkailla on yhteiset olohuoneet ja keittiö sekä pubi, sauna ja kuntosali. Luonnonläheistä tunnelmaa luo hirsiseinien lisäksi sijainti Iijoen rannalla ja joelle aukeavat isot maisemaikkunat sekä turvallinen ja helppokulkuinen aidattu piha suurine terasseineen. Moni asukkaista kertoo hirsiseinien muistuttavan mukavasti oman lapsuus- ja nuoruusajan hirsikodista. 

Hirsikartano toteutettiin 20 vuoden elikaarimallilla. 

Vierailut varattu ammattilaisille, ota yhteyttä oheisten yhteystietojen avulla!

 

Wrap

“Hirsiset rakenteet vaikuttavat rauhoittavasti asukkaisiin, joilla on taipumus muistihäiriöiden takia hämmentyä ja tulla levottomiksi.”

Soili Kortetjärvi
Hirsikartanon henkilökuntaa