Skip to content
  • Hotelli Iso-Syöte

    Suomen eteläisimmällä tunturilla maisemissa voi nauttia luonnon hyvinvointia lisäävistä vaikutuksista.

    Esimerkiksi kelohirsiset tunturimajat tarjoavat mahdollisuudet kokeilla,

    nukkuuko hirsitalossa niin hyvin kuin usein väitetään! 

Hotelli Iso-Syöte

Syöte on Suomen eteläisin tunturi. Sen huippu kohoaa puurajan yläpuolelle. Hirsikampukselta on tänne matkaa reilu puoli tuntia. Syöte on saamenkielen sana, joka tarkoittaa pyhää paikkaa.   

Tunturin huipulta ja hotellilta aukeaa näköala yli tiivissyistä puuta kasvavien pohjoisten metsien. Pudasjärven metsissä kasvaakin vuodessä lähes puoli miljoonaa kuutiota puuta. Siitä voisi rakentaa esimerkiksi lähes kaikki Suomen vuodessa rakennettavat kerrostalot tai yli 60 Hirsikampusta.     

Syötteen rakennukset sulautuvat maisemaan luontoa kunnioittaen, mistä voi paljolti kiittää hirttä ja muita puumateriaaleja. Puu onkin täällä itsestään selvästi osa rakenteita ja sisustusta. Hirsi on aina ollut suosittu lomarakennusten materiaali, ja sen suosio on vain kasvanut viime aikoina. 

Hirsi tasaa ilmankosteutta ja lämpötilaa, mikä osaltaan selittää puutalossa asumisen hyvinvointivaikutuksia. Tärkeä on myös luonnonläheisyyden kokemus. Moni sanookin parhaiden unien tulevan hirsitalossa. 

Puun hyvinvointivaikutuksia pääsee itse testaamaan esimerkiksi Syötteen kelomajoissa. Perinteiseen suomalaiseen tapaan paksusta kelohongasta tehdyissä tunturimajoissa nukkuu hyvin. Mökin terassi on hyvä paikka nauttia maisemista saunan jälkeen. 

Kelohonka tuo hirsitunnelmaa myös Aurora-sviitteihin ja Kotkanpesään, jossa taivaan ja metsän luontokokemukset avautuvat kaikessa komeudessaan lasikaton ja suurten ikkunoiden kautta. Lasin ja puun liitto toimii!  

Katso lisää täältä 
 

 

"Loistavalla paikalla sijaitseva kelohonkainen, mökkimäinen huoneisto. Helppo pääsy suoraan pyöräilyreiteille!" 

"Ruoka oli erinomaista ja kelomökit aivan ihanan rauhalliset ja viihtyisät." 

Booking.com-kommentteja