Skip to content
  • Jyrkkäkosken huvikeskus 

    Jyrkkäkosken huvikeskuksen disco on hirsipääkaupunkiin sopivasti rakennettu jyhkeästä kelohongasta. 

Jyrkkäkosken huvikeskus

Pudasjärven urheilijat ennakoivat jo vuonna 1984 kaupungista tulevan hirsipääkaupunki, sillä he rakensivat tuolloin komean discon hirrestä mäntykankaalle jo olemassa olleen tanssilavan ja muiden huvitilojen kupeeseen Kivarijoen törmälle. Piirrustukset teki sittemminkin hirsirakentamisen parissa jatkanut arkkitehtiylioppilas Asko Lax. Kesäkäyttöön tarkoitettu rakennus on tehty perinteisistä jyhkeistä pyöröhirsistä, jotka tulivat Venäjältä. Päivisin kelohongan parissa ahkeroivat ammattilaiset, iltaisin töitä jatkoi talkooporukka. Värivalot ja puun pehmeän akustiikan korostama hyvä äänentoisto tuovat hirsirakennukseen kunnon biletysfiiliksen. Disco onkin yksi perinteisen hirsirakentamisen ja pudasjärveläisen yhteisöllisyyden tyylinäyte ja turhia kehumatta pohjoisen Suomen komein disco. 

Myös tanssilavan katseenvangitsija on puuta, sillä paviljongin keskipiste on valtaisan ympärysmitan omaava runko, joka toimii katon keskitukipilarina ja jota tanssijat kiertävät. 

Hirsirakenteinen disco ja huvialueen muut tilat ovat käytössä pääasiassa kesällä, Hikimajaksi ristitty hirsitupa myös talvella. Hirsituvassa on karaokelaitteisto. Alueella on lisäksi esiintymislava myös ulkona, kioski- ja kahvilatilaa sekä iso ulkogrillikatos.  

Jyrkkäkoskella järjestetään tanssit noin 10 kertaa vuodessa ja muita huvitapahtumia. Tuolloin tarjolla on myös kahvia ja olutta ja grilli on kuumana. Lisäksi erilaiset seurat ja yhdistykset käyttävät Jyrkkäkoskea kokoontumisiinsa, ja sitä vuokrataan yksityiskäyttöön. Kyselyt: http://www.jyrkka.net/

 

Wrap