Skip to content
  • JYRKKÄKOSKI CAMPING 

Jyrkkäkoski Camping

Jyrkkäkoski camping on Hirsipääkaupungille sopivasti kelohirsistä rakennettu luontoleirintäalue rauhallisella mäntykankaalla joen varressa. Lisän luontokokemukseen tuovat aasi ja alpakat. Leirintäalue sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Pudasjärven keskustasta, monen etelä-pohjoinen- ja itä-länsi -reitin risteyksessä. 

Jyrkkäkoskella voit yöpyä perinteisessä kelomökissä, joita alueella on 16. Mökeissä on kerrossängyt, pöytä ja tuolit, jääkaappi, keittolevy, sähkölämmitys ja vuodevaatteet (ei liinavaatteita). Asuntoautoille ja -vaunuille sekä teltoille on paikkoja mäntykankaalta, ja myös muutama asfaltoitu paikka. 

Majoittujien käytössä on huoltotilat, joissa on kettiö-, wc- ja suihkutilat. Alueella on grillikatos ja lapsille leikkivälineitä, ja vastaanoton kioski-kahvio palvelee aamusta iltaan. 

Lisäksi alueella on tunnelmallinen kelohonkainen rantasauna ja takkahuone kivitakkoineen sekä vuokrattavia veneitä. Jyrkkäkosken huvialueelle, jossa on esimerkiksi Suomen komein hirsidisco sekä tanssilava, on lyhyt kävelymatka. 

Jyrkkäkosken harmaa kelohirsikylä on hyvä esimerkki perinteisestä hirsirakentamisesta, jossa yksittäinen pyöröhirsi on tehty yhdestä puusta. Jyhkeät hirsiseinät viilentävät mökkejä helteellä, ja kelomökissä saa hyvät unet. Hirsirakentamisen kehityttyä eteenpäin ollaan palattu perinteiseen siltä osin, että uudet massiivihirsirakennukset ovat myös yksiaineisia eli niissä ei tarvita lisäeristeitä. Kehitys on tarkoittanut myös sitä, että nyt modernista hirrestä saadaan kaikki energiamääräykset ja käyttäjien toivomukset täyttäviä rakennuksia ympärivuotiseen, jatkuvaan käyttöön.  

Leirintäalue on auki toukokuusta syyskuuhun. Lisäksi voit varata täältä myös Iijokihotellin eli Karhukunnan hirsihotellin huoneita sekä Pirinpuiston ja Lentäjänmajan majoitusta. 

Lisää: www.jyrkkakoski.fi/