Skip to content
  • Kierikkikeskus

Kierikkikeskus

Kivikauden keskus Kierikin päärakennus (2001) päärakennus lienee edelleen Skandinavian suurin rakennus, joka on rakennettu perinteisistä yhdestä puusta tehdyistä hirsistä. Keskuksessa on näyttely, auditorio ja ravintola. Päärakennus muistuttaa esihistoriallisia linnakkeita ja temppeleitä. Se on rakennettu vanhoilla rakentamisen tavoilla, joista poikettiin vain, kun riittävän suurta rakennusta ei aivan perinteisin menetelmin voitu tehdä.  

Kivikaudella noin 6000 vuotta sitten Iijoen suisto oli kalastuksen ja hylkeenpyynnin keskus. Meri on siirtynyt silloisilta rannoilta noin 30 kilometrin päähän maan nousemisen seurauksena. Jokitörmiltä löytyy jäänteitä esihistoriallisesta asutuksesta. Täällä voikin käydä tutustumassa hirsirakentamisen varhaisimpiin vaiheisiin. Kierikki sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Pudasjärven keskustassa Oulussa ja se on avoinna kesäisin.  

Lisätietoja: Luuppi/Kierikki 

 

Wrap

The Stone Age dwellings are really interesting, and the main building is a beautiful example of the use of traditional non laminated timber.  

A visitor