Skip to content
  • LumiAreena

    Vuonna 2019 valmistunut liikunnan ja matkailun monitoimiareena Iso-Syötteen juurella.

LumiAreena

LumiAreena on maailman pohjoisin hirsirakenteinen monitoimiareena, joka sijaitsee Pudasjärvellä. Syötteen uusi tapahtumakeskus valmistui vuoden 2019 lopulla ja se on rakennettu painumattomasta hirrestä. LumiAreena sijoittuu Iso-Syötteen tunturin juurelle ja tiloista on näkymät toisella puolella Iso-Syötteen rinteisiin ja toisella puolelta Luppoveden maisemiin ja Pikku-Syötteen huipun suuntaan.

Tilaa rakennuksessa on yhteensä 1400 m2. LumiAreenaan sijoittuu Pudasjärven kaupungin matkailuinfo, Syötteen keskusvaraamo, italialaishenkinen ravintola Tovaglia sekä KIDE Kuntosali. LumiAreenasta löytyy 430 m2 kokoinen avara sali erilaisia tapahtumia, yritystilaisuuksia, konsertteja ja ryhmäliikuntaa varten. Tiloissa voi järjestää esimerkiksi 400 hengen kokouksia tai jopa 500 hengen konsertteja ja hirsiseinien ansiosta tiloissa on erinomainen akustiikka. Sali soveltuu myös palloilulajien harjoitteluun, kuten lento- ja sulkapalloon. LumiAreenan varaaminen tapahtuu Syötteen keskusvaraamon kautta.

LumiAreenasta pääsee sisäkautta KIDE Hotellin tiloihin, joihin kuuluu muun muassa ravintola Tovaglian baari, hotellin lounge, neuvotteluhuoneita sekä saunatilat.

LumiAreenan omistaa Pudasjärven kaupunki ja rakennuksen materiaaliksi valittiin hirsipääkaupungin linjausten mukaisesti ekologinen hirsi. Komea hirsirakennus toimii myös massiivisena hiilinieluna. LumiAreenaan on käytetty 229 m3 hirttä, mikä sitoo noin 207 000 kiloa hiilidioksidia. Se vastaa noin 19 suomalaisen vuotuista hiilidioksidipäästöä tai peräti noin 1 479 000 kilometrin autoilua. Tuo ajomatka vastaisi pituudeltaan matkaa jopa 37 kertaa maapallon ympäri.

Kokouspaketit ja tilavaraukset: www.syote.fi

Wrap