Hirsikartano

Hoivaa ja huolenpitoa

Modernin tummaksi sävytetty yhteen kerrokseen rakennettu Hirsikartano käy mielenkiintoista arkkitehtonista vuoropuhelua vieressä olevien niin ikään modernien, mutta vaaleasävyisten hirsisten vuokratalojen kanssa.

Pudasjärvellä omat hirsiset rakennuksensa saivat ensin pienet lapset, sitten koululaiset ja viimeksi ikäihmiset. 54 tehostettua palveluasumista tarvitsevaa ikäihmistä pääsi vuoden 2016 viimeisinä päivinä muuttamaan Hirsikartanoon, maailman suurimpaan hirsirakenteiseen palvelutaloon keskustan lähelle.

Modernin tummaksi sävytetty yhteen kerrokseen rakennettu Hirsikartano käy mielenkiintoista arkkitehtonista vuoropuhelua vieressä olevien niin ikään modernien, mutta vaaleasävyisten hirsisten vuokratalojen kanssa. Omien kylpyhuoneellisten yhden tai kahden hengen huoneidensa lisäksi asukkailla on yhteiset olohuoneet ja keittiö sekä pubi, sauna ja kuntosali.

Luonnonläheistä tunnelmaa luo hirsiseinien lisäksi sijainti Iijoen rannalla ja joelle aukeavat isot maisemaikkunat sekä turvallinen ja helppokulkuinen aidattu piha suurine terasseineen. Moni asukkaista kertoo hirsiseinien muistuttavan mukavasti oman lapsuus- ja nuoruusajan hirsikodista.

Hirsikartano toteutettiin 20 vuoden elikaarimallilla. Kiinteistön kerrosala 2680 m2 ja tilavuus 8125 m3.

Rakennuttaja: Pudasjärven kaupunki
Arkkitehtisuunnittelu: Lukkaroinen Architects
Pääurakoitsija: Lemminkäinen Oy / YIT
Hirsitoimittaja: Kontiotuote Oy