Lumiareena

Syötteen tapahtumien sydän

Iso-Syötteen juurella sijaitseva LumiAreena on jopa 500 henkilön tapahtumakeskus, joka tarjoaa tilat mm. kokouksille, koulutuksille, konserteille, juhlille, liikunta- ja valmennustapahtumille sekä muille erilaisille tapahtumille ympäri vuoden.

Lumiareena sanotaan olevan maailman pohjoisin ja ensimmäinen tämän tyyppiseen käyttötarkoitukseen rakennettu moderni hirsirakennus. Lumiareena sijoittuu Iso-Syötteen tunturin juurelle. Tiloista on näkymät toisella puolella Iso-Syötteen rinteisiin ja toisella puolelta Luppoveden maisemiin sekä Pikku-Syötteen suuntaan.

Rakennus on toteutettu Kontion painumattomasta SmartLog™ -hirrestä. Lumiareenaan on käytetty 229 m3 hirttä, mikä sitoo noin 207 000 kiloa hiilidioksidia. Se vastaa noin 20 suomalaisen vuotuista hiilidioksidipäästöä. LumiAreenan pinta-ala on yhteensä noin 1400 m². Lumiareena valmistui loppuvuodesta 2019 ja se avattiin yleisölle tammikuussa 2020.

Tiloihin on sijoittunut Pudasjärven turisti-info, Syötteen keskusvaraamo palveluineen, Bistoria Iso-Syöte, kunto- ja vapaapainosali sekä noin 430 m² salitilaa, jota voi hyödyntää esimerkiksi ryhmäliikuntaa ja erilaisia tapahtumia varten. Ylätason monikäyttösali on toimiva paikka esimerkiksi vaihtuvalle pop-up myymälälle.

Salista löytävät varusteet ja lattiamerkinnät lentopallon, sulkapallon, tenniksen ja salibandyn pelaamista varten. Salin lattian materiaali on Pulastic Elite Performance 90. Tilassa on laadukas ääni- ja valotekniikka sekä hyvä akustiikka.

Rakennuttaja: Pudasjärven kaupunki
Pääurakoitsija: Lapti Oy
Hirsitoimittaja: Kontiotuote Oy

Tilavaraukset ja lisätiedot

Syötteen keskusvaraamo
Romekievarintie 2, 93280 Syöte
Puh. 08 823 400
keskusvaraamo@syote.fi
www.syote.net